Forum Copenhagen

Sideløbende udstillinger og seminarer 2022

Udstilling A Material Transition af Natural Material Studio

A MATERIAL TRANSITION

“Det pres vi udsætter vores planet for er blevet så massivt at forskere peger på om Jorden er trådt ind i en ny geologisk epoke: Det antropocæne, eller ‘den menneskelige tidsalder’. Det betyder at vi er de første mennesker der lever i en geologisk tid defineret af menneskelige valg, og den primære trussel mod vores overlevelse er blevet os selv.”

- Achim Steiner, UNDP Administrator

For at kunne udvikle og revolutionere os på denne planet ser vi et afgørende behov for en radikal materiale omstilling baseret på regenerative, naturlige og lokalt forankrede ressourcer. Vi ser idag større bevægelser inden for bioteknologien, som tager os tilbage til naturens egne systemer, som et sted vi forlod i starten af industrialiseringen. Vi kan kun spekulere i hvordan vores relation til den materielle verden kommer til at blive i fremtiden. Men vi kan designe og bygge for et mere paternalistisk og ligeværdigt forhold mellem mennesket og naturen. For at gøre dette er vi nødt til at anerkende vigtigheden af vores materiale perception - hvordan vi opfatter, interagerer og relaterer os til materialer, specielt dem som vi endnu ikke har en lang historik med.

A Material Transition - en interaktiv installation af Natural Material Studio for ARCHITECT@WORK

Rammesat omkring temaet ‘Naturlige Ressourcer’ har vi ladet os spekulere i konceptet om en materiale omstilling som en interaktiv og transformativ installation. Installationen er bygget op som lag af biomaterialer, udviklet og designet af Natural Material Studio, der hver er baseret på lokale, naturlige ressourcer fra the velkendte, danske landskab: skoven, markerne, græs-engene, havet og kysten. Som man bevæger sig igennem installationen er ønsket at skabe en fordybende og taktil oplevelse, der kan facilitere en fornyet relation til naturlige ressourcer som et design materiale.

logo

www.naturalmaterialstudio.com

Tilbage til oversigten

architect
meets
innovations

 

 

Design & Plan